Difi-seminar: Kan vi tjenestedesigne oss til en bedre offentlig sektor?

Kan vi tjenestedesigne oss til en bedre offentlig sektor?

Hvordan lager vi offentlige tjenester som oppleves som så gode at vi løser problemer for innbyggerne samtidig som vi gjør forvaltningen mer effektiv? Design handler ikke bare om å utforme fysiske objekter som briller eller møbler. Design er et håndverk som kan brukes til å lage gode prosesser, politikk og tjenester som gir helhetlige, attraktive opplevelser. Men kan design håndtere kompleksiteten i offentlig sektor?

  • Sted: Difis kurs- og konferansesenter, Grev Wedels plass 9, 2. etasje, inngang Myntgata, Oslo, (Kart)
  • Start: Fredag 22. april – 08.30, frokost serveres fra kl. 08.00
  • Slutt: Fredag 22. april – 10.30
  • Pris: 0
  • Påmeldingsfrist: 18. april 2016
  • Påmeldingslink Til påmelding
  • Ansvarlig: Ingrid Stranger-Thorsen, tlf. 900 68 687

Program
Inspirert av Mind Lab i Danmark fikk Storbritannia sitt Policy Lab i 2014. Lab’et er et innovativt kraftsenter i britisk forvaltning som gjennom konkret politikk- og tjenesteutvikling bruker designprinsipper og brukersentrerte metoder til å lage en bedre og mer effektiv offentlig forvaltning. Design Lab er uten sidestykke i Norge, men til gjengjeld finnes det noen norske offentlige virksomheter som har ledet vei. Utlendingsdirektoratet har tatt i bruk designtenkning og -metoder til å innovere tjenestene sine og sette Regjeringens politikk ut i livet.

Sammen gir Policy Lab og Utlendingsdirektoratet relevante eksempler på åpne, helhetlige og samskapende prosesser for politikk- og tjenesteutvikling. God frokost!

Policy Lab: Design-led policymaking in the UK Government
Cat Drew, policy designer, Design Lab, UK

Cat Drew is a policy designer in the UK Government’s Policy Lab, which aims to bring new, innovative data, design & digital tools to policymaking. Cat’s talk will cover the reasons behind the Lab’s creation, how it was set up and now works with different Government departments and provide a couple of case studies of how it has used different tools to tackle tricky policy challenges.

There will be a Q&A session afterwards where you can ask Cat about how her experience in Lab could apply to your areas of work.

Helhetlige tjenester i UDI – tjenestedesign i byråkratiet
Malin Andersen, kommunikasjonsrådgiver, Utlendingsdirektoratet (UDI)

Utlendingsdirektoratet (UDI) er den sentrale etaten i utlendingsforvaltningen. UDI skal sette i verk og bidra til å utvikle innvandrings- og flyktningpolitikken til regjeringen. De er også ansvarlige for å legge til rette for ønsket og lovlig innvandring, og sørge for at de som oppfyller vilkårene, får komme til Norge. Samtidig har de en kontrollfunksjon og skal påse at systemet ikke blir misbrukt. UDI har jobbet systematisk med å gjøre tjenestene sine tilgjengelige, forutsigbare og tydelige for brukerne. De har fått en ny visuell identitet og utviklet prinsipper for helhetlig tjenesteutvikling basert på brukerundersøkelser og samtaler med brukerne. Tjenestedesign har vært sentralt i tilnærmingen til dette og UDI ønsker nå å bruke det i flere prosjekter. Senior kommunikasjonsrådgiver i UDI, Malin Andersen, har jobbet med tjenestedesignprosjekter i UDI. Hun har også nylig gjennomført etterutdanning i Innovasjon og tjenestedesign ved Høgskolen i Molde. Malin vil dele sine erfaringer fra utvikling, implementering og anvendelse av tjenestedesign. Hva har det betydd for UDI og hva har de oppnådd?

Målgruppe
Alle som jobber med tjenesteutvikling, brukerretting, digitalisering, innovasjon og kommunikasjon i offentlig sektor (både kommune og stat).

Dette innlegget ble publisert i Kurs og konferanser og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s