Gratis fagdag om ernæring i Molde 9.mars

 

Ved Ronald Takke, kjøkkesjef Glomstua omsorgssenter

9. mars 2016 vil det bli organisert en fagdag med tema Mat-Ernæring-Samarbeid i Rådhuset i Molde.Dette er et samarbeid mellom kommunene i innkjøpssamarbeidet ROR-Innkjøp og leverandørene til storkjøkken.

Etter fjorårets konkurranse «Gylne måltidsøyeblikk» viste det seg at en av de områdene som mange føler de kan bli bedre på er samarbeid.

Dette gjelder samarbeid mellom avdeling og kjøkken, mellom de forskjellige yrker i eldreomsorgen, og samarbeid mellom de forskjellige kjøkken og så videre.

Denne dagen er også resultat av et samarbeid. Det oppsto en idé under en samtale og den har vokst seg til denne fagdagen.
Et samarbeid på innkjøp har nå blitt til en mulighet til en møteplass for alle som har med måltidsservering i eldreomsorgen å gjøre.Ved å samarbeide har vi fått mulighet å hente inn en foredragsholder av høyt nivå, som kan inspirere oss til videre samarbeid og overføre sin kunnskap til de som til daglig jobber med måltidene.

Selv om det nok blir mange kokker og kjøkkensjefer tilstede vil foredraget dreie seg om eksempler på hvordan vi i en hektisk hverdag, ved å legge til rette og samarbeide kan få ting til å skje på avdelingene.

En persilledusk kan forandre en vanlig middag til et festmåltid for enkelte brukere. Små ting kan gi store ringvirkninger.Vi håper at måltidsansvarlige på avdelingene kan få anledning til å få med seg foredraget og få nødvendig inspirasjon og faglig påfyll.

 

Etter mange års fokus på underernæring i eldreomsorgen og følgene av det, er problemet fortsatt der.
Nå er det på tide å legge til rette for at våre brukere virkelig kan få i seg det lille ekstra som de trenger.Vi som jobber praktisk med matlaging og servering er nødt å ta skjeen i egen hånd. De små men viktige tiltak gir resultat.Fagdag om ernæring i Molde 9.mars

Selv om dette er en dag med utgangspunktet i et samarbeid mellom kommunen i ROR-Innkjøp er alle som jobber med mat hjertelig velkommen.Kjøkkensjefene i Nordmøre og Romsdal kjøkkenforum vil ha en samling denne dagen og jeg håper de tar med seg både kjøkken- og avdelingspersonale.

Det samme håper jeg mange på sørsiden av fjorden også vil.

Arrangementet vil vi holde uten kostnader for de som ønsker å delta, så ikke dette vil være en begrensende faktor.Da vi har begrenset med plass vil vi måtte fakturere 250,- ved manglende oppmøte.

Minimesse åpner kl 10:00

Foredragene vil starte kl 12:00 og avsluttes kl 15:00 med en pause som kan benyttes til å se hva våre leverandører ønsker å presentere.

 

med vennlig hilsen Ronald Takke Kjøkkensjef

Glomstua omsorgssenter
Tlf sentralbord:     71 11 10 00
Tlf direkte:             71 11 18 28

ronald.takke@molde.kommune.no
www.molde.kommune.no

Dette innlegget ble publisert i Faglig nettverk i Møre og Romsdal (felles informasjon), Kurs og konferanser, Til inspirasjon og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s