Trivselsvenn i sykehjem- en suksesshistorie

I forprosjektet til Morgendagens sykehjem høsten 2014 ble det sett på muligheter for å skape bedre trivsel for pasienter i sykehjem. Tjenestedesignere fra Designit skapte i samarbeid med pasienter, pårørende, ansatte og eksterne samarbeidsaktører en helt nytt konsept, nemlig Trivselsvenn i sykehjem.  Tiltaket er nå i drift, og trivselskoordinator Ida Ranheim rekrutterer trivselsvenner for pasienter ved alle sykehjemmene i Kristiansund. Hun arbeider tett med trivselskontakter lokalt på enhetene med både å kartlegge hvem som ønsker en trivselsvenn, og hvem som passer best sammen. Hensikten er nemlig at pasientenes behov og ønsker skal gjenspeiles i den personlige trivselsvennens interesser og egenskaper. På kort tid har tilbudet økt fra 0 trivselsvenner til dagens nærmere 30 fordelt på alle sykehjemmene i Kristiansund. TKTK har laget en liten filmreportasje fra Kringsjå sykehjem om ordningen.

Therese er trivselsvenn

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s