Måling av nattefaste

I januar ble det opprettet et ernæringsnettverk i Kristiansund kommune, som gjennomgikk opplæringsprogrammet Kostkofferten. Ernæringsnettverket har som en del av dette sett på kvalitetsmålinger, blant annet ved å telle antall timer nattefaste, det vil si hvor lenge hver pasient går uten mat fra siste måltid på kveld til første måltid på morgen. Helsedirektoratet anbefaler at nattefasten ikke overstiger 11 timer – mens undersøkelser i norske sykehjem har vist at det i realiteten går både 15 og 16 timer mellom måltidene. Ernæringsnettverket i Kristiansund kommune har målt at gjennomsnittlig nattfaste ved våre sykehjem er 13,75 timer, og dette er målinger som vi vil gjenta og bruke som kvalitetsmål på om vi klarer å forbedre tjenestene våre. I dag ble vi intervjuet av Anne Mari Fladset i NRK Møre og Romsdal om målingene våre, lytt til intervjuet ved å klikke på filmen:

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s