«Brukermedvirkning handler i bunn og grunn om å tillate og la andre gjøre DEG bedre.»

Brukermedvirkning. Bare ordet får enkelte med å resignere. Er det fordi vi egentlig ikke har forstått hva brukermedvirkning egentlig dreier seg om? I det seinere tiden har det kommet påtrykk fra andre fagmiljø, og begrep som «Brukerdrevet innovasjon» og «Menneskesentrert tjenestedesign» er eksempler på dette. I disse miljøene er det en forståelse for at brukerinvolvering ikke er et punkt på en sjekkliste, men en forutsetning for å lykkes.  I helse- og omsorgstjenesten har brukermedvirkning kanskje bare vært «noe» som vi skal sette «kryss for gjennomført» på, og ikke selve drivkraften for å arbeide kontinuerlig med kvalitetsforbedring. Kanskje denne inspirerende videoen om brukermedvirkning i arbeidet med å bygge opp gode psykiske helsetjenester i kommunen sier det best?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s