Fagdag i etikk i Kristiansund fredag 5.september

Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal arrangerer i dag fagdag i etikk i samarbeid med Kristiansund kommune og KS. Det systematiske etikkarbeidet startet for ca 2 år siden i samarbeid med KS og den nasjonale satsingen «Samarbeid for etisk kompetanseheving».

IMG_1852.JPG
Klar til oppstart

I ettertid ble det etablert et etikkteam i Kristiansund kommune sammensatt av personer fra ulike enheter og faggrupper. Mange enheter har etablert egne team på de respektive arbeidsplassene, og mange har også egne etikkontakter.
Det arbeides med flere ulike tiltak på de ulike enhetene, og arbeidet har utspring i de områdene som oppleves viktig lokalt. Etisk refleksjon i turnus er ett eksempel på et slikt tiltak.

IMG_1858.JPG
Enhetsleder Stephanie Helland ønsket velkommen. Hun er primus motor for etikkteamet i Kristiansund.

Utviklingssenter for sykehjem i Nordland har lang og rik erfaring med etikkarbeid. De har utarbeidet filmen og kurspakken: «Mennesket lever ikke av brød alene». Filmen og kurspakken er en sentral del av kursopplegget i Kristiansund i dag.

IMG_1857.JPG
Ellen Mogård Larsen presenterer det helt ferske kursopplegget. Kristiansund kommune sine ansatte er av de aller første som gjennomfører kurset.

Utviklingssenter for sykehjem i Nordland har tidligere utviklet drama og bilder til bruk i etisk refleksjon, en metode som nå deles via et samarbeid med KS. Les mer om denne metoden på KS sine sider.

Del to denne dagen var metodekurs i etikk. Gry Caroline Aarnes og Kristin Sørensen, begge fra KS og knyttet til Samarbeid for etisk kompetanseheving ledet denne delen av programmet. Metodekurset bygger på kjernekompetansen til foredragsholderne; omsorg for eldre og personer med demens, etisk kompetanse og drama- som omtalt i avsnittet over.

IMG_1860.JPG

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s