Ny workshop i «Morgendagens sykehjem- hvis pasienten fikk bestemme»

Store deler av ansattegruppen ved Rokilde sykehjem er i dag samlet ved Rica hotell i Kristiansund for workshop med de dyktige tjenestedesignerne fra Designit. I tillegg deltar tillitsvalgt og verneombud som observatører. Dagen startet med at tjenestedesignerne oppsummerte funn fra sitt besøk for 3 uker siden. Da ble det gjort flere dybdeintervju med pasienter, pårørende og ansatte, samt observasjon av arbeidsprosesser og aktiviteter fra morgen til kveld.

20140429-112646.jpg
Designerne har fått et svært godt inntrykk av Rokilde sykehjem. «Når man først har kommet i en slik situasjon, så kan man ikke ha det bedre», pasient.

Likevel kan mye bli bedre. Alle spurte har vært samstemte i at det er behov for mer mangfold innen Aktiv omsorg. Rokilde sykehjem har arbeidet i flere år både med brukermedvirkning og kulturtiltak. Likevel er det altså rom for forbedring. Gjennomgangspersonen i utviklingsarbeidet er pasienten «Sverre». Han har vært hovedpersonen i de fleste workshopene som er gjennomført, også i dag. Dagens første arbeidsmål er å skape et enda bedre miljø for Aktiv omsorg for Sverre i Morgendagens sykehjem- dersom han har fått bestemme. Deretter skal tiltakene utvides for å passe flere.

20140429-114715.jpg

20140429-114755.jpg

20140429-134454.jpg

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s