God jul!

Julehilsen Blogg

Utviklingsentrene for sykehjem og hjemmetjenester i Møre og Romsdal takker alle våre samarbeidspartnere for et begivenhetsrikt år. Først og fremst takk til alle dere som arbeider i de kommunale helse- og omsorgstjenestene i fylket, og på den måten er med i vårt faglige nettverk. Takk til alle dere som er kontaktpersoner i hjemmetjenester og sykehjem i alle fylkets 36 kommuner, og til hovedkontaktene for hvert av de fire nettverksdistriktene; Sunnmøre Sør, Sunnmøre Nord, Romsdal og Nordmøre. Dere gjør en forbilledlig innsats i å spre informasjon, kunnskap og erfaringer!

Tusen takk til Fylkesmannen i Møre og Romsdal som er vår viktigste samarbeidspartner i gjennomføring av Utviklingssentrenes strategi: Utvikling gjennom kunnskap. Fylkesmannen sørger for å invitere Utviklingssentrene i Møre og Romsdal på alle arenaer som omfatter Omsorgsplan 2015 og andre nasjonale føringer for de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Vi samarbeider om det faglige nettverket, om kurs og konferanser og i ulike utviklingsprosjekt hvor Fylkesmannen bidrar både faglig og økonomisk.

Takk også til våre øvrige samarbeidsparter i og utenfor det faglige nettverket i Møre og Romsdal; Høgskolen i Volda, høgskolen i Ålesund og høgskolen i Molde. Senter for omsorgsforskning Midt- og Møre og Romsdal helseforetak.

Takk for godt samarbeid til Det regionale nettverket for Utviklingsentrene i Midt-Norge, til alle i Det midtnorske velferdsteknologiprosjektet, til våre kolleger ved alle landets Utviklingssentre og til våre oppdragsgivere og samarbeidsaktører i Helsedirektoratet.

Vi ønsker hver i sær en velfortjent julefeiring og ser fram til fortsatt godt samarbeid i året som kommer.
Bord

Vil samtidig minne om våre hovedsatsinger for fylket i 2014:

Læringsnettverk «Riktig legemiddelbruk i hjemmetjenesten» starter i januar. Alle fylkets kommuner har fått tilbud om å delta i læringsnettverket som drives av Utviklingssenter for hjemmetjenester. Les mer om dette i tidligere blogginlegg. Søknadsfristen har utløpt, men det er fremdeles ledig kapasitet.

Læringsnettverk i forbedringsarbeid. Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring? Tilbud om gratis deltakelse har gått ut til alle kommuner. Læringsnettverket skal gjennomføres i 2014, og drives av utviklingssentrene i Møre og Romsdal i samarbeid med Nasjonalt kunnskapssenter for kvalitet i helsetjenesten og høgskolene i fylket.

Trygg legemiddelbruk- ny videreutdanning som gir 10 studiepoeng. Utviklet av Høgskolen i Molde i samarbeid med Utviklingssenter for sykehjem. Oppstart første kull høsten 2014. Les mer på bloggen og på Høgskolen i Molde sine hjemmesider.

Fylkesmannens demenskonferanse gjennomføres i samarbeid med Utviklingssentrene i Møre og Romsdal i februar i Molde. Den går over 2 dager, og vi kan se fram til å høre gode foredragsholder samt å få innblikk i spennende tiltak fra praksisfeltet. Les mer om demenskonferansen på Fylkesmannens kurskalender og på bloggen.

Tjenesteinnovasjon og velferdsteknologi er i tråd med «Morgendagens omsorg» et stort satsingsområde. I januar arrangerer KS konferanse på Rica seilet i Molde. Konferansen «krydres» med erfaringer og eksempler fra praksisfeltet.

Utviklingssentrene fortsetter som pådrivere i etikkarbeidet i fylket i samarbeid med KS og Fylkesmannen i Møre og Romsdal, og vil bidra til at etikk blir tydeliggjort på fagdager, konferanser og i nettverksmøter. I tillegg planlegges egen etikkonferanse.

Utviklingssenter for sykehjem utarbeider i disse dager kostkofferten, en bedriftsintern opplæring. Den skal være klar til bruk høsten 2014. Se teaser om kostkofferten:

Vi gleder oss til 2014. God jul og godt nyttår til hver især!

Dette innlegget ble publisert i Til inspirasjon. Bokmerk permalenken.

1 svar til God jul!

  1. Mariy Hovde Syltebø sier:

    Fra Fylkesmannens side vil vi takke Utviklingssentrene for et veldig bra arbeid i 2013! Vi er stolt av det dere får til i fylket vårt og gleder oss over det gode samarbeidet for enda bedre kvalitet i omsorgstjenestene! God Jul og Godt kvalitetsår fra Marit Hovde Syltebø, Fylkesmannen i Møre og Romsdal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s