Mer om brukermedvirkning i Kommunal rapport

Enhetsleder Stephanie Helland er i denne utgaven av Kommunal Rapport intervjuet om Rokilde sykehjem sitt samarbeid med pårørende og brukerråd. Ledelse og ansatte har i flere år arbeidet systematisk med å øke brukernes innflytelse både på system- og på individnivå, en satsing som ga særlig resultat etter at Rokilde sykehjem deltok i det nasjonale prosjektet «Med pasientens øyne» i 2008-2009. Brukerrådet er et aktivt og innflytelsesrikt organ til støtte for lederteamet i arbeidet med kontinuerlig kvalitetsforbedring. Hver pasient har sin kontaktperson (primærkontakt) som gjennomfører samtaler med pasient og pårørende etter egne avtaler, og alle som er næreste pårørende blir invitert. Som enhetsleder Stephanie Helland påpeker i intervjuet- så henger resultatet av samarbeidet med pårørende sammen med holdningen og viljen til at brukeren skal få reell innflytelse. Rokilde sykehjem er Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal, og har vært nasjonal pilot for økt brukermedvirkning også i den nasjonale pasientsikkerhetskampanjen «I trygge hender» sitt innsatsområde «Riktig legemiddelbruk i sykehjem». Samarbeid med brukere og pårørende er et svært viktig område også for å ivareta pasientsikkerheten. Brukeren selv og/eller dens pårørende kan ofte ha viktig kunnskap og erfaring som helsepersonell må få kjennskap til, også når det gjelder bruk av legemidler.

I høst startet Rokilde sykehjem opp med Verdighetskafé for pasientene. Dette er en tilpassing av Global Dignity Day som er en satsing rettet mot ungdom, hvor hensikten er å sette fokus på verdighet. Ved Rokilde sykehjem har brukermedvirkning også i verdighetsspørsmål fått hovedfokus. Hvordan opplever beboerne å være pasient sykehjem? Hva er viktigst i livet nå? Hva er verdighet for den enkelte? Verdighetshistoriene blir på denne måten et utgangspunkt for refleksjon, læring og utvikling for personell og ledere i samarbeid med pasientene.

Faximile fra Kommunal rapport

brukermedvirkning, pårørende, pårørendesamtaler, brukerråd

Dette innlegget ble publisert i pasientsikkerhet, Til inspirasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s