Brukerutvalg på sykehjem

Rokilde sykehjem i Kristiansund er Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal, og har i mange år jobbet for brukerinvolvering på alle nivå av tjenestene. Sykehjemmet deltok i 2008-2010 i det nasjonale prosjektet «Med pasientens øyne», og fikk uvurderlig drahjelp i å arbeide for økt brukermedvirkning både på system- og individnivå. Brukerrådet gjør en formidabel innsats med å bidra til kontinuerlig kvalitetsutvikling i tjenestene, og er engasjert i alt fra utvikling av gode fagprosedyrer, kultur- og aktivitetstiltak til best mulig ressursutnyttelse innenfor det rammeverket som eksisterer. Pårørendeaksjonen har bidratt til å løfte fram betydningen av brukermedvirkning og pårørendeinvolvering i media den siste tiden, og gjennom sin egne Facebookside. Kommunal Rapport har nylig publisert en artikkel om teamet, se under.
Kommunal Rapport pårørendesamtaler
Utviklingssentrene i Møre og Romsdal mener at den største ubrukte ressursen for kvalitetsforbedring i helsetjenesten ligger nettopp i økt involvering av brukere og pårørende. Behovsdrevet eller brukerdrevet tjenesteutvikling er en effektiv drivkraft for god kvalitet, også i pleie- og omsorgstjenestene.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s