Innovasjonskonferansen 2013

INNOVASJONSKONFERANSEN 2013

Skrevet av Brit Krøvel, UHT Møre og Romsdal.

Nok en gang imponerte Innomed med en flott konferanse med tema Innovasjon. Den 20 november samlet konferansen flere hundre deltakere ved Rica Hell Hotel på Værnes.
Av innlegg kan nevnes bland annet Bjørn Guldvog, helsedirektør ved Helsedirektoratet sm satte fokus på hvordan en kan utnytte potensialet hos ansatte til å utvikle smarte løsninger i samarbeid med pasienter, brukere og næringslivet. Han beskrev også tre viktige drivere for å utvikle tjenestene:
• Nye behov krever kunnskapsendring
• Bruker får større betydning-Brukeren som den beste endringsagent
• Begrenset tilgang på bemanning

Bjørn Guldvog

Konferansen ga også inspirasjon fra England der Ben Reason, founding partner for Helthcare presenterte konseptet Service Thinking. Dette konseptet bringer frem innovasjon på grunnlag av at det er pasientenes og de pårørendes behov som er utgangspunkt for tjenesteutformingen.
Vår lokale helt i Møre og Romsdal Nikka Myren med ideologien «Leve livet-heile livet» ble intervjuet av Sissel Brunstad om det å ha gleden av å bu hjemme lengst mulig og være i aktivitet selv i høy alder.

Nikka Myren Grønning på podiet

Konferansen høstet også inspirasjon i fra Sverige der Carina Zetterberg presenterte et sprakende foredrag. Hun hevder at dokumentasjonen innen helse og omsorg er et kostnadskrevende kaos og en sikkerhetsrisiko. Hun mener at dagens dokumentasjonen er preget av at dens form er gått ut på dato og fortsatt er et resultat av et hierarkisk gammeldags tenkemåte. Hun sier at «Nya system kan heller aldrig lösa de problem som finns om vi inte omedelbart börjar arbeta med dokumentstionens innehåll ock struktur och anpassar dette till modern sjukvård och dagens vårdorganisasioner»
Hun hevder videre at det er på tide at vi innser at det er behov for et omfattende forbedringsarbeid og at det i dette arbeidet også inngår forbedrede holdninger hos helsearbeidernes profesjoner. Hun er svært kritisk til at de ulike profesjoner krever at en fortsatt skal kunne dokumentere på «egne» områder i fagsystemene, slik som legejournal, fysioterapiplan og sykepleiedokumentasjon. Brit Steinnes krøvel

les mer på http://www.innomed.no sine sider.

Dette innlegget ble publisert i Til inspirasjon og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s