Dyktige studenter i Aktiv omsorg i Molde

Opplæringsprogram i Aktiv omsorg – kultur, aktivitet og trivsel.

Senter for omsorgsforskning Sør ved Fakultet for Helse- og sosialfag har på oppdrag fra Helsedirektoratet utviklet et Opplæringsprogram i Aktiv Omsorg. Opplæringsprogrammet vil gi ansatte i helse- og omsorgstjenesten kompetanse i aktiv omsorg. Aktiv omsorg innebærer å gi meningsfylte aktiviteter til utsatte grupper som våre eldste eldre, men også til yngre brukere innen rusomsorgen, i psykiatrien samt til funksjonshemmede.Opplæringsprogrammet tilbys i alle landets fylker. Går over fire samlinger på to dager. Oppstart høsten 2013, og det erforventet oppstart av nye kurs Vår 2014.

Helse- og omsorgssektoren står overfor store fremtidige utfordringer. Antall eldre er stadig økende. Samtidig er det mange yngre tjenestebrukere med helsemessige og sosiale problemer. Opplæringsprogrammet ønsker å sette fokus på hvordan vi kan gi et mer helhetlig tilbud til yngre og eldre bruker.
Målgruppen for opplæringsprogrammet er ledere og ansatte i helse og omsorgstjenestene. Frivillige, kulturarbeidere og andre interesserte kan også delta
Eksamen med 15 studiepoeng kan avlegges. Omtale fra http://www.omsorgsor.no/

I Møre og Romsdal er høstens samlinger lagt til Træffhuset i Molde. USHT ble invitert for å snakke om organisering av Utviklingssentrene i fylket, samt om nettverksarbeid. Vi håper å se flere av studentene igjen som pådrivere for kvalitetsarbeid innen aktiv omsorg i møter med kommunene, i nettverksarbeid og på fagdager.

aktiv-omsorg-molde

Dette innlegget ble publisert i Til inspirasjon og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s