Omsorgskonferansen 2013

Sett av dagene tirsdag 24.september og onsdag 25.september til årets Omsorgskonferanse. Konferansen er lagt til Molde, og  Fylkesmannen har i år valgt å rette fokuset på kvalitet- og forbedringsarbeid. Tittelen på konferansen er: «Kvalitetsforbedring; en ‘happening’ eller ein kvardagsaktivitet?»

Begge Utviklingssentrene i Fylket har som tidligere år deltatt i arbeidsutvalget. Konferansen er rettet mot helsepersonell både i kommunehelsetjenesten og i helseforetak, samt for andre berørte og interesserte aktører.

Hvordan vite at en endring er en forbedring?

Programmet er sammensatt for å inspirere til å tenke nytt på kjente problemstillinger, og til å gi praktiske veiledning til alle som ønsker å finne mer ut om metoder for forbedringsarbeid.  Programmet blir i disse dager lagt ut på  Fylkesmannens konferansesider og vi vil selvsagt legge ut programmet her på bloggen.Forside Omsorgskonferansen 2013

Vi kan imidlertid røpe at det inneholder et knippe av av landets beste og mest inspirende foredragsholdere og formidlere; Irene Nygårdsvik fra Spekulatoriet i Bergen, Odd Sevland HMS-motivator, Anders Vege fra Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenestene for å nevne noen.

Vi får dessuten høre fylkeslege Christian Bjelke sine betraktninger om det å holde orden i eget hus. Helse- og omsorgsdepartementet, Helsedirektoratet og Helsetilsynet har hvert sitt innlegg som omhandler sentrale føringer og forventninger til tjenesteområdet.

Fra faglig nettverk til forbedringsnettverk?

Utviklingssentrene i Møre og Romsdal ser fram til årets konferanse, og håper at så mange som mulig fra det Faglige nettverket i fylket ser muligheter for å delta. Vi har i samarbeid med- og med faglig og økonomisk støtte fra Fylkesmannen drevet det faglige nettverket siden 2008. Nå ønsker vi at omsorgskonferansen skal være et springbrett- sammen med til å se på nye muligheter for samarbeid om økt forbedringskompetanse i de kommende årene.

 

Dette innlegget ble publisert i Faglig nettverk i Møre og Romsdal (felles informasjon), Kurs og konferanser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s