Etikk kick-off i Kristiansund

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Møre og Romsdal samarbeider med Fylkesmannen og KS ved prosjektet «Samarbeid om etisk kompetanseheving». Begge utviklingssentrene har mottatt et tilskudd som skal brukes som stimulering til økt kompetanse på etikk, til sammen 100 000 kroner. Tilskuddet brukes både for å integrere etisk arbeid i nettverkssamlinger, fagdager og konferanser- samt til å starte opp eller revitalisere etikkarbeid.

Kristiansund kommune deltar i KS sitt etikk-komunne prosjekt, men har fram til nå ikke hatt noen felles markering. Utviklingssenteret arrangerte derfor en felles kick-off for ansatte i Caroline kino-og konferansesenter 26.februar under fanen «Vennlighet først og sist». Rekrutteringspatruljen tok på seg oppdraget med å være «vennlighetsagenter» ved oppstart. Deltakerne ble mottatt med ord for dagen, søtsaker, men først og fremst vennlighet og smil.Eva Gyllensvaan Forventninger

Ansatte fra alle deler av kommunen ble inviteret til første del av dagen, foredrag med Eva Gyllensvaan- atferdsviter og inspirator. Gyllensvaan sitt foredrag «God kundebehandling- bedre arbeidsglede» omhandlet det å se på kommunal virksomhet som å utøve kundebhenadling. Brukere av alle tjenester har en forventning, og den som skal yte tjenestene skal innfri. Deltakerne ble utfordret på nettopp dette, å definere egne verdier for god kundebehandling. Hva er tilstrekkelig godt?

Etter lunsj hadde Pernille Næss fra KS sitt prosjekt «Samarbeid om etisk kompetanseheving» work-shop for fullsatt sal. Deltakerne kom fra alle deler av kommunens helse- og omsorgstjenester, og samlingen markerte altså oppstart av et arbeid som skal videreføres i alle enheter.Pernille Næss

Før kick-off ble det etablert en arbeidsgruppe med representanter fra blant annet kommuneledelsen, verneombud, psykiatritjenesten, tiltak for psykisk utviklingshemmede, sykehjem og hjemmetjenester. Arbeidsgruppen skal følge opp arbeidet i enhetene, etterspørre framdrift, og stimulere til etablering av tiltak. Det planlegges å gjennomføre en erfaringskonferanse høsten 2013, hvor enhetene presenterer pågående etikk-arbeid.

23.mai arrangerer KS, Fylkesmannen og Utviklingssentrene i Møre og Romsdal etikk-konferanse for alle kommunene i Møre og Romsdal. Temaet blir brukermedvirkning, og programmet og påmeldingsindormasjon legges ut i løpet av uken.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og nyttig informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s