Pasientsikkerhetskampanjen inviterer flere sykehjem og sykehus til læringsnettverk!

Nasjonalt kunnskpassenter for helsetjenestene inviterer:

v/Kristine Walther Longva
Kampanjekoordinator

Pasientsikkerhetskampanjen, I trygge hender, i samarbeid med Helse Nord RHF, inviterer til deltakelse i nasjonalt læringsnettverk for forebygging av kateterrelaterte urinveisinfeksjoner, 7.- 8. november 2012. Vi gjør oppmerksom på påmeldingsfrist; 22. oktober 2012.

Bakgrunn 

Urinveisinfeksjoner rammer i underkant av to prosent av alle pasienter ved norske sykehus, og utgjør om lag 30 prosent av alle sykehusinfeksjoner. For eldre på helseinstitusjoner er forekomsten over tre prosent og urinveisinfeksjon er den vanligste årsaken til innleggelse fra sykehjem til sykehus.

For å hjelpe sykehus og sykehjem med å komme i gang med tiltakene, arrangerer kampanjen læringsnettverk. Den første av tre samlinger arrangeres i Tromsø 7. – 8. november 2012. De neste samlingene holdes i Tromsø 7. februar 2013 og 15. mai 2013.

Hva er et læringsnettverk?
Et læringsnettverk består av tre samlinger og to telefonkonferanser spredt over ni måneder. Samme team deltar hver gang, og jobber målrettet med tiltakene og målingene mellom samlingene. På siste samling planlegger teamene, i samarbeid med lokal ledelse, hvordan tiltakene bør spres videre i sykehjemmet.

Erfaringer fra prosjekter av denne typen viser at et godt resultat er avhengig av at ledelsen i virksomheten engasjerer seg i gjennomføringen av prosjektet, blant annet ved å støtte opp om teamet som skal drive prosessen lokalt.

Hvem kan melde seg på?
Det forutsettes at sykehus og sykehjem som ønsker å delta på læringsnettverk, deltar med et tverrfaglig team på tre til fem personer. Det anbefales at teamet settes sammen med lege, sykepleier og hygienesykepleier som arbeider i eller i tilknytning til enheten som skal iverksette tiltaket. Andre relevante teammedlemmer kan være fagutviklingssykepleier og/ eller hjelpepleier. Teamet deltar på alle tre samlingene.

Vedlegg:

Invitasjon læringsnettverk UVI Kommune

 

Dette innlegget ble publisert i Kurs og konferanser, Nyheter og nyttig informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s