Hvert håndtrykk føder en stjerne

KKKK- Kristiansund kirke, kunst og kulturakademi- arrangerte 18.september 2012 festivalseminar for 12. år på rad. Årets seminar «Hvert håndtrykk føder en stjerne» omhandler kunst og kulturformidling til eldre. Seminaret var lagt til Knutzonlunden på Frei.
Varaordfører Line Hatmosø Hoem åpnet seminaret med å belyse viktigheten for god livskvalitet i det å ha tilgang til kunst og kulturopplevelser.

20120918-115618.jpg Professor emeritus Inge Lønning holdt et tankevekkende og for noen kanskje også et konfronterende foredrag om alderdom: «De gamle er eldst- hva så?» Han formidlet at vi som samfunn har konstruert en virkelighet hvor det ikke er rom for aldringsprosessen og for gamle.

20120918-120315.jpg Inge Lønning takkes for et eminent foredrag.
Trondheim kommune delte erfaringer med foredraget «Kultur og helse i et forebyggende, rehabiliteringen og helsefremmende perspektiv». Trondheim er en foregangskommune nasjonalt i etablering av robuste kulturtiltak, og har fått stor oppmerksomhet rundt evnen til å omsette planer til handling. Karin Amble og Hanne Jensen Sousa holdt innlegget fra Trondheim kommune.

20120918-120516.jpg Kunsterisk innslag på seminaret var utdrag fra forestillingen «Følgesvenn», som også besøker institusjonene under KKKK-festivalen.

20120918-134014.jpg Forestillingen omhandler vennskap i vid betydning.
Gudmund Fosse, rådgiver i Kirkens bymisjon, aldring og kultur holdt foredraget: «Hele mennesket og åpne virksomheter», hvor han brukte sykehjemmet som eksempel på en tradisjonelt lukket virksomhet. Mye kan gjøres for å åpne opp. Nærmiljøarbeid, lage møteplasser. Kartlegge nettverk, tilrettelegge for frivillighetsarbeid osv. Men først og fremst kan mye gjøres med holdningene våre.

20120918-145043.jpg

20120918-145104.jpg

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s