Lindring på tvers!

Tekst: Prosjektleder Lillian Karlsen

Prosjektet  «Lindring på tvers» er et samarbeidsprosjekt mellom Fræna kommune, Eide kommune og Palliativt team ved Molde Sykehus med fokus på samhandling og kompetansehevende tiltak for å øke kvaliteten på lindrende behandling, pleie og omsorg. Representanter fra begge kommuner og palliativt team er medlemmer i prosjektgruppen, som er ansvarlig for fremdriften av prosjektet. Prosjektet er treårig med oppstart i 2011 og forventes avsluttes i løpet av 2013. Dette forutsatt årlig tildeling av prosjektmidler fra Helsedirektoratet.Fræna kommune har i en årrekke jobbet med tanker rundt lindrende behandling, og i har i sin PROF-plan 2015 (Pleie, Rehabilitering, Omsorg, og Forebyggende plan) satt dette som fokusområde. Fræna kommune tok med dette i 2011 initiativ til et samarbeidsprosjekt mellom Fræna kommune, Eide kommune og Molde sykehus. Prosjektet har fokus på samhandling og kompetansehevende tiltak for økt kvalitet på lindrende behandling og omsorg, med bakgrunn i de kommunale planer i aktuelle kommuner og nasjonal strategi for kreftområde. Sentrale førende dokumenter som er bakgrunn for prosjektet er bl.a. St.melding 25; «Mestring, muligheter og mening», Omsorgsplan 2015, St.melding nr. 47; «Samhandlingsreformen», Nasjonale retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen. Videre vil i det videre arbeidet med prosjektet ta hensyn til ny regional kreftplan for Helse Midt som er meldt å komme i løpet av 2012. Likeså vil ny nasjonal kreft-strategi bli førende i vårt videre arbeid.

Samarbeidet mellom de ulike aktørene i prosjektet bygger på et allerede eksisterende nettverk av ressurssykepleiere i palliasjon ved Palliativt team v/Molde sykehus.

«Lindring på tvers» tar videre utgangspunkt i aktiviteten i Utviklingssentre for sykehjem og hjemmestjeneste i Møre og Romsdal, Rokilde sykehjem. Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester er en viktig nasjonal satsing for pleie- og omsorgstjenestene. Visjonen er «Utvikling gjennom kunnskap», og denne satsingen styrker det lokale arbeidet med kunnskap og kvalitet som pågår innen pleie- og omsorgstjenestene. Satsingen en forankret i St.melding nr. 25 «Mestring, muligheter og mening» og er et tiltak i delplanen «Kompetanseløftet 2015».  Prosjektskjema Lindring på tvers!

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og nyttig informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s