Verdens aktivitetsdag 10.mai i Ålesund

[Skrevet av Brit Krøvel, UHT Møre og Romsdal]

Verdens aktivitetsdag i Ålesund

Dagen ble markert på tre ulike måter og var svært vellykket. Sola skinte, og folk var i strålende godt humør!  

Aktivitetsdag for seniorer 

Først hadde vi aktivitetsdag for seniorer på Sandingane – arrangert av Virksomhet for aktivisering og velferd i samarbeid med folkehelsekoordinatoren. Det var sang, trekkspillmusikk, dans, boccia, rockering og tur. TREN og Virksomhet for aktivisering og velferd informerte om sine mange aktivitetstilbud for seniorer, og folkehelsekoordinatoren holdt appell. Folk var så aktive og i så godt humør at det var en fryd å delta. Under og etter aktivitetene var det servering av frukt og drikke. 

Spjelkavik barneskole

Spjelkavik barneskole hadde samtidig et eget arrangement; motbakkeløpet «Skiheisa opp». Bakgrunnen for arrangementet var en oppfordring fra Kreftforeningen, Legeforeningen, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Idrettsforbundet og Norsk Fysioterapeutforbund til alle landets skoler om å markere dagen med minst én time fysisk aktivitet. I Spjelkavik barneskoles motbakkeløp deltok både elever og lærere. Etter endt løp ble det premiering til de beste tidene for jenter og gutter i 1.-3. klasse og 4.-7. klasse i konkurranseklassen, og til dem i trimklassen som nådde toppen før kl. 12.00.

Hjertemarsj for hele familien

Og på kvelden hadde vi enda et arrangement i Ålesund; Hjertemarsj for hele familien. Nasjonalforeningen for folkehelsen var arrangører her. De hadde laget kart over en kort løype og en litt lenger løype på Blindheim. Store og små stilte opp og gikk i solskinnet og fikk etterpå frukt, grønnsaker, hjertegod frokostblanding og en fin hjertepins.

Dette innlegget ble publisert i Nettverk Sunnmøre Nord. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s