Velferdsteknologi i Midt-Norge

Flere kommuner i Møre og Romsdal er med i et spennende velferdsteknologisk samarbeidsprosjekt i Midt-Norge. Prosjektet er initiert av fylkesmannene i regionen i samarbeid med KS. Illustrasjonsfoto: Hedda BangsundIllustrasjonsfoto: Hedda Bangsund 

Prosjektet består av inntil 10 delprosjekter i ulike kommuner i regionen. Fylkesmennene bidrar med skjønnsmidler, og kommunene med personell og arbeidsinnsats. Prosjektet skal stimulere til utbredelse av velferdsteknologi og derigjennom til økt egenmestring og trygghet for tjenestemottakere og pårørende. Prosjektet er etablert med den forståelse at dette er forenlig med tilleggsgevinster i form av redusert belastning på tjenesteytere og mulighet for å frigi arbeidstid til oppgaver som krever nærhet og en menneskehånd. Prosjektet skal på en forskningsmessig måte dokumentere effekter av utbredelse av velferdsteknologi, og gjøre resultatene tilgjengelig på nasjonalt nivå. Sammen med tjenestene vil forskingsmiljøene i Midt-Norge og brukerorganisasjonene så sentralt i utformingen og gjennomføringene av delprosjektene. [fra prosjektsøknaden]

Overordnet prosjektleder er Siv Iren Stormo Andersson som har vært med i det såkalte Hagen-utvalget. Se NOU 2011: 11  Innovasjon i Omsorg

Det er nå opprettet en egen fane om velferdsteknologi på bloggen – her vil det bli lagt ut informasjon om både lokale og nasjonale utviklingsprosjekt, dokumenter og nyheter:

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s