Aktiv omsorg «Ka’ ska vi eta?»

Utviklingssenteret i Kristiansund har fått tilskudd fra Helsedirektoratet til Aktiv omsorg i prosjektet «Ka’ ska’ vi eta?»  Hver uke produserer Sentralkjøkkenet 3000 middager til institusjoner og hjemmeboende.  For å øke interessen og bevisstheten rundt måltidet som trivselsfaktor og kulturbærer skal det utarbeides nyhetsbrev som leveres sammen med middagen i hjemmene og institusjonene.

Nyhetsbrev Akkurat nå pågår en spørreundersøkelse blant hjemmeboende og på institusjonene hvor det kartlegges hvilke middagsretter som er mest populære. Hensikten er at favorittrettene skal gjenfinnes på menyen, og i tillegg får en egen omtale i nyhetsbrevet. Mattradisjoner i forbindelse med årets høytider vil bli omtalt, og ikke minst lokale retter og tradisjoner.  Nyhetsbrevet kan bidra til økt fokus på måltidet både gjennom samtale, diskusjon og ikke minst hyggelig tilrettelegging i hjemmene og avdelingene. Kjøkkensjef og prosjektansvarlig vil ta turen ut til alle enheter for å diskutere hvordan dette kan ivaretas på en best mulig måte. Samarbeidsparter i prosjektet er Kulturenheten, Kristiansund videregående skole, Pleie- og Omsorg og Sentralkjøkkenet.

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Til inspirasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s