Demensplan 2015 på dagsorden

Fylkesmannen i Møre og Romsdal inviterte flere aktører til samarbeidsmøte om Demensplan 2015. Utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) deltok sammen med representanter fra Enhet for alderspsykiatri, Helse Møre og Romsdal – ved Hjelset, og Alderspsykiatrisk seksjon Sunnmøre (APS) på møtet 6.oktober. Greta Hanset, rådgiver hos Fylkesmannen i M&R – med ansvar for Omsorgsplan 2015 –  gjennomgikk status for delplan Demensplan 2015. Møre og Romsdal topper landsstatistikken for gjennomføring av Demensomsorgens ABC med hele 1275 unike deltakere, hvorav 1068 startet før 2011. Demensplanen har 3 hovedfokus: Dagaktivitetstilbud – Bedre tilpassede botilbud – Økt kompetanse og kunnskap. Tiltakene i planen har som mål å skape en sammenhengende kjede av tjenester som favner behov fra sykdomsdebut til pleiebehovet er fullstendig. Planens anbefalinger omhandler folkeopplysning, demensutredning og samhandling, dagtilbud, omsorg for pårørende, boformer og kompetanse.   Fylkesmannen i Møre og Romsdal gjennomførte konferanser for helsepersonell i kommunene 12. og 13.oktober i Molde og Ålesund. Hovedfokus var uredning og diagnostisering av demens, og etablering av demensteam. Margit Gausdal og Per Kristian Haugen fra Nasjonalt kompetansesenter for Aldring og Helse foreleste. Utviklingssentrene ønsker å bidra til at aktivitet og oversikt over ressurspersonell innen demensomsorgen i fylket vårt kartlegges og publiseres. Vi har derfor opprettet en egen fane på denne siden med tittelen «Demensomsorg i Møre og Romsdal». Her er det lagt opp til en kommunevis oversikt over hvem som har opprettet demensteam, har demeneskoordinator, tilrettelagte dagtilbud med videre. For at siden gi et riktig og oppdatert bilde er vi helt avhengige av å få tilbakemelding fra dere som har oversikt i den enkelte kommune.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og nyttig informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s