Pasientsikkerhet i fokus

Kunnskapssenteret melder at Norge skårer dårlige enn gjennomsnittet i de 10 landene undersøkelsen om pasientsikkerhet omfatter. Undersøkelsen viser videre at de fleste feilene skjer utenfor sykehus, og omfatter blant annet feilmedisinering og forsinkelser i svar på prøveresultater. Les mer om undersøkelsen på kunnskapssenterets sider:

Helse – og omsorgsdepartementet har tatt initiativ til en pasientsikkerhetskampanje som starter i 2011. Innsatsområdene er i første omgang å begrende legemiddelskader og sykehusinfeksjoner. I tillegg er det planlagt tiltak innefor behandeling av hjerneskal og psykisk helse. Last ned brosjyren her:  Brosjyre pasientsikkerhet Kampanjen er hovedsakelig rettet mot spesialisthelsetjenesten, men upekte satsingsområder skal oppfordres til å  også gjennomføres i landets sykehjem og etterhvert i hjemmetjenesten. I kampanjeperioden skal helseforetakene gjennomføre konkrete tiltak for å redusere postoperative sårinfeksjoner og infeksjoner i forbindelse med sentralt venekateter.
I tillegg vil tiltak for samstemming av medisinlister og riktig bruk av legemidler i sykehjem og etter hvert hjemmetjenesten, være sentrale i kampanjen.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og nyttig informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s