Fagdag om ALS

Rokilde USH ved lindrende enhet arrangerte fagdag om ALS i Kristiansund 18.11.2010. Fagdagen ble til etter et at flere hadde meldt behov om økt kompetanse innen fagfeltet.  Til tross for at sykdommen er lite utbredt deltok personell fra mange kommuner på kursdagen. Årsaken er blant annet at behandling, oppfølging og omsorgsoppgaver til disse pasientene og deres pårørende er omfattende og kunnskpaskrevende. Faglige nnlegg: 1. ALS  2. ALS-Kristiansund november 2010 3. ALS nevrologisk avd. Molde Innlegg av pårørende Kari Melland ligger under bildet.

Nevrolog og sykepleiere fra nevrologisk avdeling ved Molde sykehus holdt innlegg om sykdomslære og sykepleie. Andre tema var hjelpemidler og oppfølging i kommunene, samt palliativ behandling.  Pårørendeperspektivet ble presentert av Kari Melland, som ga et gripende innblikk i broren Hans sitt liv og sykdomsforløp.

Kari Melland, sykepleier og pårørende

Kari Melland delte erfaringer på godt og vondt både fra broren Hans sitt perspektiv, og sitt eget- som pårørende.

Faksimile fra Dagbladet, Magasinet: Hans Lian

ALS er en sjelden sykdom,  men er alvorlig for de som rammes. Kari Mellands bror Hans Lien sier han lever et godt liv til tross for de begrensningene sykdommen har gitt. Kari Mellands notater: Pårørende og ALS

Dette innlegget ble publisert i Til inspirasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s