Pasjon for livet – når eldre selv tar ansvar for å forebygge sykdom og skade

Et viktig satsingsområde i tiden framover er forebyggende helsearbeid. Våre naboer i Sverige har samme fokus, og har derfor startet pilotprosjektet «Pasjon for livet».  Prosjektet ble initiert av Sveriges kommuner og Landsting  – og Qulturum, som er Landstingets utviklingsavdeling i Jønkøpings len.  «Pasjon for livet» skal bidra til  å skape forutsetninger for god helse og høy livskvalietet for eldre mennesker- for å nå det overgripende målet som alle har- nemlig et best mulig liv- hele livet.

Målet med prosjektet er å engasjere pensjonistene til selv å ta ansvar for det forebyggende arbeidet. De skriver videre på sin hjemmeside:

«För äldre människor är det särskilt betydelsefullt att ha kontroll över sin livssituation. Förlusten av oberoende leder till sänkt livskvalitet som i sin tur sänker motståndskraften. Ett ord som brukar innefattar detta är «empowerment». Det finns ingen riktigt bra översättning för «empowerment», men översättningar som används är bemyndigande och egenmakt.»

Les mer- og se filmsnutter på hjemmesiden:  Passion för livet

Passion för livet, hjemmeside

 

 

Dette innlegget ble publisert i Faglig nettverk i Møre og Romsdal (felles informasjon), Nyheter og nyttig informasjon, Til inspirasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s